Lt. Collins Apartment

ApartmentInterior Refurbishment

Melbourne CBD

Project Description

Living in Melbourne’s CBD and wanting a sanctuary to escape the busy world was how this project was approached. With an unusual and quirky brief together with a unique apartment space, our clients were looking for a solution that was anything but typical. The wish list went along the lines of “monkey bars hanging from ceiling, reading nook, kids space, integrated gym equipment, a conversation pit, an overall fun place to grow up and … a rock climbing wall’.

We developed a design that repositioned the spaces for living & entertaining to the outer edges of the floor plan to make the most of the natural light, views into the city laneway below and showcase the existing steel windows. The floorplan was modified not only increase the size of the living areas but to include an additional small bedroom / future study space for the youngest member of the family.

One of the key design elements was an internal balcony ‘winter garden’ space perfect for much needed reflection and quiet contemplation away from the hustle of the city below and outside-like space for their beloved bulldog.

Testimonial

A detailed proposal from the start outlined workflow, stages, outputs and costs and all was delivered exactly as communicated and consistently at all times. I’m incredibly appreciative of Peita’s talent, design skills and quality of project input, management and support throughout the build. 

Project details

Architecture & Interiors: de.arch
Builder: BADG
Photography: Tatjana Plitt

Floor area: 95.2m2

Other Projects

Search dearch.com.au

architecture
interiors

Suite 307, 87 Gladstone Street
South Melbourne 3205